ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 


Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Ανώτατου Τεχνολογικού από το 2001, πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, εργάστηκε επί σειρά ετών στο Διαιτολογικά Τμήματα των ινστιτούτων αισθητικής Πρίνου και DNA CITY SPA και του γυμναστηρίου Fitness Forum. Το 2004 απασχολήθηκε ως συμβασιούχος στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καρδίτσας στο τμήμα Δημόσιας Υγείας. Από το 2006 διατηρεί ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο στην Καρδίτσα παρέχοντας ειδικά και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής στηριγμένα στην ισορροπημένη Μεσογειακή διατροφή τόσο για Φυσιολογικές καταστάσεις (Εξισορρόπηση, Απώλεια ή Αύξηση βάρους, Εγκυμοσύνη, Θηλασμό, Παιδική Ηλικία, με παράλληλη διατροφική εκπαίδευση γονέων, Αθλητές, Νηστεία Προληπτική Διαιτολογική Αγωγή, Λιπομέτρηση, αλλά και Παθολογικές καταστάσεις (Υπερλιπιδαιμίες, Υπέρταση, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Αναιμία, Σακχαρώδη Διαβήτη, Ανώτερο και Κατώτερο Πεπτικό Σύστημα, Ουρικό Οξύ, Νεφροπάθειες, κ.ά.) σύμφωνα με τις τελευταίες ιατρικές οδηγίες. Έχει διδάξει σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) του ΙΔΕΚΕ καθώς και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Από το 2015 είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων στον ΕΟΠΠΕΠ και διδάσκει στα Δημόσια ΙΕΚ. Το 2010 απασχολήθηκε ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Λάρισας. Από το 2012 απασχολείτε ως Εργαστηριακός Συνεργάτης και Πανεπιστημιακός Υπότροφος στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, οπού επιτελεί διδακτικό έργο σε προπτυχιακά μαθήματα και αναλαμβάνει την επίβλεψη πτυχιακών-διπλωματικών εργασιών των φοιτητών του Τμήματος. Επίσης έχει ερευνητικό έργο με ενεργή συμμετοχή σε Πανελλήνια Ερευνητικά Προγράμματα, του ΤΕΙ Αθηνών με τίτλο «Εστίαση - Έλεγχος της Ποιότητας και Ασφάλειας των Τροφίμων σε χώρους Μαζικής Εστίασης - Παρεμβατικά προγράμματα» και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης «Υγεία - Συμμαχία για την Υγεία - Διατροφή. Παρεμβατικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων». έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και συμμέτοχη σε συνέδρια με ανακοινώσεις εργασιών και εθελοντική συμμετοχή σε προγράμματα παρακολούθησης διατροφικών συνηθειών παιδιών όπως το COSI. Είναι στη διαδικασία συγγραφής της Μεταπτυχιακής του εργασίας στα πλαίσια του ΜΠΣ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή» με κατεύθυνση «Ποιότητα Ασφάλεια Τροφίμων και Υδάτων και Δημόσια Υγεία».

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗ ΘΩΜΑ


Κατάγεται από το Βόιο Κοζάνης. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος MSc. in Food Science, Health and Safety του HERIOT-WATT UNIVERSITY OF EDINBURGH. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency of Cambridge University και Proficiency of Michigan State University) και καλά Γερμανικά και Ιταλικά. Έχει απασχοληθεί σε διάφορες εταιρείες παραγωγής τροφίμων και εργαστήρια χημικών αναλύσεων και έχω εργαστεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ και ως εκπαιδευτής ΛΑΕΚ και ΕΦΕΤ σε ΚΕΔΙΒΙΜ σε προγράμματα εκπαίδευσης εργαζομένων και προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων, αντίστοιχα. Είναι Ιδιοκτήτης και Διευθυντής της εταιρείας ESTIA CONSULTANCY LTD. με έδρα το Λονδίνο που δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και της μαζικής εστίασης. Στο πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας συνεργάζεται με το Πρωτοβάθμιο "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.ΤΕ." στο σχεδιασμό διαγραμμάτων ροής, Συστημάτων Αυτοελέγχου HACCP και ISO 22000 και στην εκπαίδευση του προσωπικού των συνεργαζόμενων χώρων μαζικής εστίασης σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων υπό μορφή ενδοεπιχειρησιακών σεμιναρίων.

 


Σχόλια